Traffic map
Article updated: 7/21/2012 5:54 PM

A Hall of Fame trivia quiz to test your inner Santo

The Cubs honored Ron Santo by wearing a patch with his number on their jerseys, and now No. 10 will officially join the National Baseball Hall of Fame on Sunday. Take our trivia test and check out our special section in Sunday's Daily Herald for more on the life of the Cubs legend.

The Cubs honored Ron Santo by wearing a patch with his number on their jerseys, and now No. 10 will officially join the National Baseball Hall of Fame on Sunday. Take our trivia test and check out our special section in Sunday's Daily Herald for more on the life of the Cubs legend.

 

Bruce Miles photo | Staff Photographer

 1 of 1 
 
text size: AAA

Baseball player, businessman, broadcaster, and now, finally, Hall of Famer.

The long wait is over.

Advertisement

Sunday afternoon in Cooperstown, N.Y., beloved Cubs legend Ron Santo will take his place among the greats in the game.

While Santo's competitive spirit drove him to great lengths as a professional athlete and tireless advocate for diabetes research, he also tried to pack some fun into each and every day and enjoy the moment.

With that in mind, here is a 10-question trivia test for honor No. 10 as we await his official coronation into the National Baseball Hall of Fame.

Don't worry, there are some easy one-hoppers and soft-liners, and only few with some tricky bounces.

1. When good ol' No. 10 is inducted Sunday, how many other good ol' No. 10's will he be joining in the Hall?

A. 3

B. 4

C. 5

2. What town was Santo was born in?

A. Yuma, Ariz.

B. Grand Rapids, Mich.

C. Seattle, Wash.

3. Which one of the these famous calls can be attributed to Santo? (hint: Brant Brown)

A. "Go crazy, folks. Go crazy!"

B. "Oh no! Noooooooooo!"

C. "Whoo, boy! Next time around, bring me back my stomach."

4. What food product bearing Santo's name was once sold at Wrigley Field?

A. Pizza

B. Hot dogs

C. Cotton candy

5. Although he endorses Wilson baseball gloves, how many Rawlings Gold Gloves awards did Santo win for his fielding, and what year was his first one?

A. 5 (1964)

B. 3 (1966)

C. 8 (1963)

6. When Santo was traded to the White Sox before the 1974 season, who took over at third base for the Cubs for the next few seasons?

A. Mike Sember

B. Steve Ontiveros

C. Bill Madlock

7. Cooperstown, N.Y., the home of the Hall of Fame, has an approximate population of?

A. 47,000

B. 112,000

C. 1,800

8. Just over how many fans have gone through the turnstiles of the Hall of Fame?

A. 15 million

B. 10 million

C. 8 million

9. Which local baseball announcer was part of the package deal when the Cubs traded Santo to the White Sox prior to the 1974 season?

A. Judd Sirott

B. Steve Stone

C. Bob Brenley

10. With the additions of Santo and Cincinnati's Barry Larkin, the Hall of Fame now has 297 members. The total includes 207 former Major League players, 35 Negro Leaguer players, 27 executives or pioneers, 19 managers and nine umpires. How many former players were elected by the Baseball Writers' Association of America?

A. 112

B. 207

C. 169

And one final note just to keep our from peeking at the answers at the end until it's time: While Santo's election came a year after his death in 2010, there are still 66 living members of the National Baseball Hall of Fame. And 1966 is the year that Santo recorded his highest OBP (on-base percentage) of .412, and when he earned his fourth straight All-Star Game appearance.

For even more stats, stories and memories of Santo, check out our Ron Santo Hall of Fame Commemorative Special Section elsewhere in our Sunday print edition.

Answers: 1 C, 2 C, 3 B, 4 A, 5 A, 6 C, 7 C, 8 A, 9 B, 10 A

Comments ()
We are now using Facebook comments to offer a more inclusive, social and constructive discussion. Guidelines: Keep it civil and on topic; no profanity, vulgarity, slurs or personal attacks. People who harass others or joke about tragedies will be blocked. If a comment violates these standards or our terms of service, click the X in the upper right corner of the comment box. To find our more, read our FAQ.

This article filed under

Latest Video

MostViewed

Today
Yesterday
Most Commented
Top Jobs

    View all Top Jobs Place a job ad

    MarketsReport

    DHExtras

       
    • Newspaper next section - Newspaper next section Report card checker - report card checker
    • Dh innovation award 2 - Dh innovation award 2 Zillow /real estate page
    • Discuss refer On Guard series
    • Newspaper archives -- Monday or anyday Mike North

    FacebookActivity

    BusinessDirectory

    Connect with a business or service in your area fast. First select a town, then enter a search term or choose one of the listed popular searches:

    Don't see your town listed? Visit our full directory to begin your search.