Breaking News Bar
updated: 8/11/2011 5:18 PM

Symbiotic Sojourn returns to Naperville

hello
Success - Article sent! close
  • The 2,400-pound Symbiotic Sojourn sculpture was moved as part of the $200,000 renovation of the patio at Main Street Promenade in downtown Naperville. Sculptor Jeff Adams, left, cleaned and sealed the piece before its return Thursday to Naperville.

       The 2,400-pound Symbiotic Sojourn sculpture was moved as part of the $200,000 renovation of the patio at Main Street Promenade in downtown Naperville. Sculptor Jeff Adams, left, cleaned and sealed the piece before its return Thursday to Naperville.
    Daniel White | Staff Photographer

  • The Symbiotic Sojourn sculpture returned to Naperville Thursday 400 pounds heavier as part of the $200,000 renovation of the patio at Main Street Promenade in downtown Naperville.

       The Symbiotic Sojourn sculpture returned to Naperville Thursday 400 pounds heavier as part of the $200,000 renovation of the patio at Main Street Promenade in downtown Naperville.
    Daniel White | Staff Photographer

 
 

Mother Earth took a brief vacation from Naperville this summer in Mt. Morris. She returned Thursday, refreshed and poised to take her new spot behind Hugo's Frog Bar in the Main Street Promenade.

Sculptor Jeff Adams removed his 2,000-pound Century Walk sculpture, Symbiotic Sojourn, in May, from the area behind the downtown restaurant. He brought it back to his InBronze Foundry in Mount Morris to add a backing and retrofit the piece to be more suitable as a focal point on Hugos' newly expanded patio.

Order Reprint Print Article
 
Interested in reusing this article?
Custom reprints are a powerful and strategic way to share your article with customers, employees and prospects.
The YGS Group provides digital and printed reprint services for Daily Herald. Complete the form to the right and a reprint consultant will contact you to discuss how you can reuse this article.
Need more information about reprints? Visit our Reprints Section for more details.

Contact information ( * required )

Success - request sent close

"Everything went very well. I sculpted a back side to (the sculpture) and welded it to the existing and made colors and patina match," Adams said Thursday. "I've never retrofitted a sculpture for a new site before, so I think it went really well."

The modified sculpture has been moved about 20 feet closer to the retail buildings and restaurant and has been placed in front of a decorative privacy wall.

It features Mother Earth

Share this page
    help here